FŐOLDAL   HÍREK, FEKETELISTA   CÉGÜNK   TERMÉKEINK   MŰSZAKI ADATATOK   KATALÓGUS   ÜGYFÉLKAPU   ELÉRHETŐSÉG  ZÖLD-ENERGIA  RENDELÉSI ÚTMUTATÓ  AKCIÓK  FIGYELEM!
Zöld-Energia


Német Nyelvű Útmutató
Az elmúlt évtizedekben egyre világosabban körvonalazódott, hogy az emberiség környezetszennyező és energia-pazarló életvitele hosszú távon a természeti erőforrások kimerüléséhez, ökológiai katasztrófához vezethet. A fenyegető globális problémák - a túlnépesedés, a légköri szén-dioxid szint növekedése, az ózonréteg vékonyodása - kezelésre várnak, amelyet csak nemzetközi összefogással lehet megoldani. Több nemzetközi megállapodás - mint például a Rio de Janeiroban 1992-ben aláírt egyezmény, ahol általános elveket fogalmaztak meg az erőforrások hasznosításáról, a környezet védelméről, a fenntartható fejlődésről és az egyes országok együttműködésének alapelveiről - ezen problémák enyhítésére irányul.


A fosszilis energiahordozók környezetszennyező használata helyett egyre inkább az alternatív energiaforrások kerülnek az előtérbe. A megújuló energiaforrások használata nem fogja minden környezetszennyezési problémánkat megoldani, de nagyban segít egy környezetbarát és fenntartható energiagazdaság megteremtésében. De mit takar vajon a megújuló energiaforrások fogalma?

A megújuló energiaforrás: olyan energiaforrás, amely természeti folyamatok során folyamatosan rendelkezésre áll, vagy újratermelődik (nap-, szél-, vízenergia, biomassza stb.). Ezzel szemben a fosszilis tüzelőanyagok (kőszén, kőolaj, földgáz) nem megújuló energiaforrások. (Környezetvédelmi Lexikon) A definícióban felsoroltakon kívül a hidrogén, a geotermikus energia, a tengerek ár-apály, hullám- és hőenergiája is ide sorolhatók.
Vásárlói tájékoztató | Adatvédelmi nyilatkozat | © 2012 Linzi Kft.